¤ Espoo Muurala

 ¤ Ajankohtaista
 ¤ Yritys
 ¤ Ota Yhteyttä

 ¤ Tapetit

    Boråstapeter
    NLXL  UUTUUS!
    Cole & Son
    Maricken
    Studio Decor
    Mr Perswall
    Pihlgren ja Ritola


    Pinkopahvi
    ▪
Lasikuitutapetti


 ¤ Laatat
 ¤ Maalit

 ¤ Lattianpäällysteet
 ¤ Listat ja paneelit
 ¤ Ceresit-tuotteet
 ¤ Ardex-tuotteet
 ¤ Kalusteet

 ¤ Sisustuspalvelu

 ¤ Maalitohtori

 ¤ Värisilmä PRO

 ¤ Sävylä
 ¤
Vuokraamme
 ¤
Työohjeet

Tapetit ja tapetointi - vuoden 2016 sisustustrendi

Kodin viihtyvyyden lisäämiseksi tapetointi ja seinien maalaus ovat yleisimpiä ja näkyvimpiä sisustuselementtejä. Tapetit mahdollistavat helpon ja nopean tavan uusia kodin ilmettä ja tunnelmaa. Tapettien laadukkuus ja monimuotoisuus ovatkin luomassa tapetoinnista vuoden 2016 sisustustrendiä. Uutta tapettia valittaessa on hyvä kiinnittää huomiota muutamaan tärkeään asiaan tapetin ostossa sekä kiinnityksessä. Tämän kirjoituksen lopusta löydät myös tapettiostajan muistilistan ja ohjeita tapetin kiinnittämiseen.

Erilaisia tapetteja sisustukseen

Millaisia tapettityyppejä on olemassa?

Tapetin valinnassa on hyvä huomioida tapetin kestävyys, jotta tilan mahdollinen kosteus tai tapetin siistiminen ei yllättävästi pilaa tapettia. Tapettia valittaessa voi olla myös hankala visualisoida miltä koko huone tai seinä näyttäisi, joten on hyvä pyytää halutusta tapeista mallipalaa tai lainata tapettikirjaa ja miettiä päätöstä kotona. Seuraavassa on esitelty lyhyesti erilaisia tapettityyppejä.

Paperitapetti on perinteisin tapettityyppi. Paperitapetti sopii etenkin olohuoneen ja makuuhuoneen seinille, sillä mahdollinen siistimisen tarve ja kosteus ovat siellä vähäisiä. Paperitapetteja tarjovat lukuisat laadukkaat kotimaiset ja ulkomaiset valmistajat. Liisteri tapettiin ja annetaan vettyä ennen tapetoimista. Laadukkaita paperitapetteja valmistaa mm. Pihlgren ja Ritola

Värisilmän EasyUp -tapetti on kestävä non-woven-tapetti, jolla saat sileät seinät ilman näkyviä saumoja. Tapetit ovat erittäin peittäviä. EasyUp tarkoittaa myös, että olet valinnut erittäin hyvin kulutusta ja käyttöä kestävää laatua, joka pitää muotonsa ja jolla on helppo tapetoida. EasyUp -liima seinään. Ei vettymisaikaa. Helppo tapetoida.


Kuitutapetti (non-woven) on helposti asennettava tapettilaatu, joka on valmistettu polyesteri- ja selluloosakuiduista. Kuitutapetit ovat yleensä hieman kohokuviollisia ja näyttäviä tapettejakuoseja. Kuitutapetti on laadultaan huomattavasti parempaa kuin paperitapetti ja kestää myös siistimistä. Lisäksi kuitutapetti pitää mittansa ja näin ollen ei vaadi kiinnitysvaiheessa vettymisaikaa, kuten esimerkiksi paperitapetit. Non-Woven -liima seinään. Ei vettymisaikaa. Helppo tapetoida.

Vinyylitapetti (non-woven) on tapettilaatu, jonka pohjatapettina käytetään joko kuitu- tai paperitapettia. Tämän vuoksi myös kiinnitystapa riippuu pohjatapetista. Vinyylipintainen tapetti kestää pehmeän harjapesun ja sopii etenkin eteiseen ja keittiöön. Non-Woven -liima seinään. Ei vettymisaikaa. Helppo tapetoida.

Lasikuitutapetti on kulutusta kestävä materiaali, joka kestää myöskin kosteutta. Lasikuitutapetti maalataan yleisesti pinnalta, mutta nykyisin on myös tarjolla sellaisia, joita ei välttämättä tarvitse maalata. Lasikuitutapetit soveltuvat pintamaalattuna esimerkiksi kylpyhuoneeseen. Maailmalla lasikuitutapettia on käytetty mahdollisimman luonnollisen seinäpinnan saavuttamiseksi. Liima seinään. Vaati päällemaauksen.

Tapettiboordi on tapettimainen koristelista, jonka avulla luodaan koristeellisia listoja esimerkiksi katonrajaan. Tapettiboordi on vähentänyt suosiotaan sillä usein tapetit jo itsessään ovat kuviollisia ja värikkäitä.

Maisematapetti tunnetaan myös nimellä fototapetti tai valokuvatapetti. Maisematapetit voidaan teettää myös itsevalitusta valokuvasta. Lue lisää valokuvatapeteista täältä.

Kysy lisää tapettimalleista asiantuntijoiltamme! »

Värisilmän myymät tapettimerkit

Borås-tapetit NLXL-tapetit
Maricken-tapetit Mr Perswall -tapetit
Vallila-tapetit Pihlgren ja Ritola -tapetit
Cole and Son -tapetit
 


BoråsTapeter-tapettivalmistajan värikäs tapetti

Tapettiostajan muistilista

1. Huomioi tilan asettamat kriteerit tapetin kestävyydelle. Esimerkiksi eteiseen sopii siistimisen kestävä vinyyli- tai vinyylipintainen tapetti. Olohuoneeseen taas sopii paperitapetti.
2. Pyydä mallipala tai lainaa mallikirjaa. Mahdollisimman suuri mallipala auttaa hahmottamaan tapetin sopivuutta kotiisi. Esimerkiksi valon voimakkuus, laatu ja tulosuunta vaikuttavat tapetin todelliseen väriin kodissasi.
3. Hanki oikeat työkalut. Tapetin kiinnittämisessä oikeat työkalut, kuten riittävän terävä tapettiveitsi ja levityslasta, ovat oleellisessa roolissa.
4. Levitä liimaa seinään vain noin kahden vuodan leveydeltä, jotta liima ei
ehdi kuivua ennen kuin saat tapetin seinälle.

Tapetin kiinnittäminen

1. Huolellisesti tehdyt pohjatyöt ovat tärkeä osa tapetointia. Varmista, että seinäpinta on mahdollisimman tasainen, kuiva ja riittävän kestävä.
2. Levitä liima tasaisesti. Muista levittää liimaa vain noin 2 vuodan leveydeltä välttääksesi liiman mahdollisen kuivumisen ennen kuin tapetin varsinainen kiinnittämään aloitetaan.
3. Riittävän tuuletuksen varmistaminen. Parhaimman lopputuloksen saat, kun muistat varmistaa riittävän tuuletuksen normaalissa huonelämpötilassa.
4. Säilytä ylijääneet vuodat, rullat ja tapettien etiketit. Mahdollisissa korjaustoimenpiteitä varten on hyvä säilyttää käyttämätöntä tapettia. Mikäli tapettia ei jää yli, voidaan etiketin avulla hankkia samaa tapettia lisää.

Lue lisää tapetoinnista Easy Up -tapeteilla Varisilma.fi-sivustolta.

Värisilmän laajasta tapettimallistosta löydät mitä erilaisimpia sävyjä ja laatuja.
Tutustu Värisilmän tapettivalikoimaan!
»

Seinän- ja Lattianpäällysteet
Kuvasto 2015

Uusi Värisilmä-kuvasto on ilmestynyt!
Lue kuvasto viereistä kuvaa klikkamalla,
tai hae oma kuvastosi myymälästämme!