¤ Espoo Muurala
 ¤ Töölö

 ¤ Ajankohtaista
 ¤
Tarjoukset!
 ¤ Yritys
 ¤ Ota Yhteyttä

 ¤ Tapetit
 ¤ Kaakelit
 ¤ Maalit ja Vahat

   ▪ ULKOMAALAUS
  
SISÄMAALAUS


    Värisilmä
    Tikkurila
    Teknos
    Uula
    Virtasen Maalit
    OsmoColor
    Hempel Venemaalit
    Kaakelimaalit


 ¤ Lattianpäällysteet
 ¤ Ceresit-tuotteet
 ¤ Ardex-tuotteet
 ¤ Kalusteet

 ¤ Sisustussuunnittelu
 ¤ Suunnitteluohjelma
 ¤ Maalitohtori
 ¤ Vuokraamme
 ¤ Ohjeet ja Esitteet
 ¤ Remonttirahoitus
 

Uula perinnemaalit

             
SISÄMAALIT  -  ULKOMAALIT  -  MUUT PERINNETUOTTEET


SISÄMAALAUKSEEN 
(katso värikartat ja esitteet tästä)

UUTUUS! INTO Sisustusmaalisarja

(himmeä, puolihimmeä ja puolikiiltävä)

Vesiohenteinen, ympäristöystävällinen, hajuton ja muoviton vaihtoehto sisämaalaukseen, sävytettävissä esimerkiksi Tikkurilan sisämaalien sävyihin!

INTO on uuden sukupolven sisäseinien ja -kattojen luonnonöljy sideaineinen, hengittävä sisustusmaali. Se on hajuton sekä maalattaessa että kuivuttuaan. INTO on vesiohenteinen ja turvallinen. Sisustusmaalit on tarkoitettu maalaamattomien puu-, levy- ja kiviainespintaisten sekä ennen erilaisilla maalityypeillä maalattujen sisäseinien ja -kattojen maalaukseen kuivissa sisätiloissa.
UUTUUS! ILONA Kuultomaali

Vesiohenteinen, ympäristöystävällinen, hajuton ja muoviton (ei lateksi)  kuultomaali sisämaalaukseen. ILONA on sävytettävissä erilaisten kuultovärikarttojen sävyihin. ILONAlla saat hirsipintoihin ja paneelipintoihin niin seinissä kuin katossa helposti kauniin tasaisen pinnan. ILONA on kiiltoasteeltaan puolihimmeä. Sileällä höylätyllä pinnalla ILONAn riittoisuus on 12-15 m2/litra. Epätasaisella pinnalla riittoisuus on huomattavasti pienempi.

 

UUTUUS! INTO Kalustemaali on muoviton ja hajuton öljymaali kalusteiden ja muiden sisäpintojen maalaukseen. Hengittävä Into on vesiohenteinen ja sillä on helppo maalata. Inton ympäristöystävällisyys perustuu sideaineina toimiviin uusiutuviin luonnonöljyihin.

UUTUUS! INTO Sisäpohjamaali
on muoviton ja hajuton vesiohenteinen, öljysideaineinen pohjamaali sisäkäyttöön. Soveltuu hyvin hiontapohjamaaliksi. Käyttökohteina maalaamattomat sekä aiemmin maalatut erilaatuiset levy-, puu-, pahvi- ja kiviainespinnat sisätiloissa, esim. seinät ja katot, kalusteet, ovet ja karmit. Päällemaalattavissa mm. Into Sisustusmaalilla, Uula Pellavaöljymaalilla, Ovi- ja ikkunamaalilla ja Himmeällä sisäöljymaalilla. Ei lattioihin. Voidaan käyttää myös himmeänä pintamaalina

Ovi- ja Ikkunamaali on puolikiiltävä, perinteinen lakkamaali. Aito vanhanajan maali joka on valmistettu keitetystä pellavaöljystä (vernissasta), luonnonhartseista ja väripigmenteistä (aidot vanhan ajan maalit eivät sisällä keinohartseja eli alkydeja). Liuottimena aromaattivapaa hiilivetyliuotin. Ovi- ja ikkunamaalia voidaan käyttää pinnoissa, joista halutaan puolikiiltäviä ja peittäviä, ja se kestää kovaakin kulutusta.

Himmeä Sisäöljymaali (Munamatta) - Perinteinen keitettyyn pellavaöljyyn (vernissaan) valmistettu himmeä sisäöljymaali. Liuottimena aromaattivapaa hiilivetyliuotin. Se on himmeäpintainen sisäöljymaali ja sopii myös esimerkiksi koristemaalaukseen. Käyttökohteita ovat maalaamattomat ja aiemmin maalatut puu-, levy- ja kiviainespinnat. Oivallisia käyttökohteita ovat esimerkiksi himmeän ja kestävän pinnan vaativat katot ja seinät.

Öljykuultoväri - valmistettu puristetusta keitetystä pellavaöljystä eli vernissasta, luonnon hartseista sekä väripigmenteistä. Uula-öljykuultoväri jättää puun syyt näkyviin ja antaa kosteudelta suojaavan, helppohoitoisen pinnan kaikenlaisille puupinnoille, erityisesti sisätiloissa.

Venelakka on aito, perinteinen öljylakka. UULA-venelakka on keitetystä pellavaöljystä (vernissasta) ja luonnonhartseista valmistettu perinteinen öljylakka. Venelakalla saadaan kulutusta kestävä ja korkeakiiltoinen pinta. Venelakkaa voidaan myös sävyttää UULA-pellavaöljymaaleilla ja pigmenteillä. Tämä lakka onkin hyvin monikäyttöinen tuote. Käyttökohteita ovat uudet ja vanhat puupinnat ulkona ja sisällä, esimerkiksi puulattiat, kalusteet ja veneet. 

Puulattiamaali on luonnonhartseista ja pellavaöljyalkydistä valmistettu puolikiiltävä lattiamaali. Käyttökohteet: erityisesti puu- ja puukuitulevylattiat sisätiloissa. Soveltuu myös kuivien sisätilojen kiviainespintaisille lattioille.

ULKOMAALAUKSEEN  (katso värikartat ja esitteet tästä)

Homeenestoaine pohjustukseen - soveltuu kaikenlaiseen ulkona olevan puupinnan suojaamiseen hometta, lahoa ja sinistymistä vastaan ennen maalausta tai muita pintakäsittelyjä

UUTUUS! Ulkopohjamaali on tartuntaa parantava, nopeasti kuivuva vesiohenteinen öljypohjamaali ulkokäyttöön. Hengittävä ja hajuton, ei sisällä muovisideaineita. Uula-ulkopohjamaalin ympäristöystävällisyys perustuu sideaineina toimiviin uusiutuviin luonnonöljyihin.
Käyttökohteita ovat sahatut ja höylätyt puupinnat sekä hirsi- ja kestopuupinnat ulkona.

Sinkkivalkoispohjamaali (poistuva tuote) - valmistettu keitetystä pellavaöljystä ja sinkkivalkoispigmentistä. Tekee pohjasta tasaisesti imevän ja estää homeen kasvua.
Keittomaali on ympäristöystävällinen, helpposivelteinen, nopeasti kuivuva ja edullinen kerralla peittävä ulkomaali. Uula-keittomaali on väripigmenteistä sekä ruis- ja vehnäjauhoista perinteisesti keittämällä valmistettu aito, vanhanajan punamultamaali. Keittomaalin pinta on himmeä ja se vanhenee kulumalla, ei hilseilemällä. Keittomaali ei estä puupintaa kastumasta, mutta mikä tärkeintä: maali ei myöskään estä puuta kuivumasta. Keittomaali antaa puun hengittää.
Pellavaöljymaali on aito, perinteinen, hengittävä ja liuotteeton, puolikiiltävä öljymaali. Uula-pellavaöljymaali valmistetaan keitetystä pellavaöljystä (vernissasta) sekä luonnon pigmenteistä perinteisen reseptin mukaan. Pellavaöljymaalilla maalattu pinta on hengittävä, joten puu ei vahingoitu tai lahoa maalin alla. Uula-pellavaöljymaali on käyttäjälleen turvallinen luonnontuote, joka on todettu hyväksi vuosien käyttökokemuksella .
Petrooliöljymaali on kerralla peittävä, hengittävä, himmeä ulkomaali. Se antaa erinomaisen peittävyyden ansiosta yhdellä maalauskerralla hyvän ja tasaisen pinnan - säästät siis aikaa ja rahaa. Uula-petrooliöljymaali on myös hyvä valinta talkoomaaliksi, koska maalaminen on helppoa, eikä eri maalarien jäljet helposti erotu. Käyttökohteet: Käsittelemättömät ja aikaisemmin erilaisilla öljy-, alkydi- tai muovisideaineisilla (lateksi-) maaleilla maalatut puupinnat sekä erilaiset teollisesti pohjamaalatut lautapinnat. Erinomainen myös kuultavilla puunsuojilla käsitellyille pinnoille. Soveltuu myös erilaisten rappaus- ja tasoitepintojen maalaukseen.
Roslagin Mahonki on perinteinen, hengittävä, kuultava tervapuunsuoja. Roslagin mahongin sisältämä ja puuhun imeytyvä terva parantaa rakennuksen pitkäaikaiskestävyyttä. Käyttökohteita ovat uudet ja vanhat käsittelemättömät puupinnat sekä vanhat kalvoa muodostamattomilla puunsuoja-aineilla käsitellyt (myös vanhat painekyllästetyt) puupinnat ulkotiloissa, kuten hirsi- ja lautaseinät, terassit, puuveneet ja laiturit.

Grafiittimaali on grafiittijauheesta ja keitetystä pellavaöljystä (vernissasta) valmistettu grafiitinharmaa maali. UULA-grafiittimaali on perinteinen suomalainen peltikattomaali, jota on käytetty jo vuosikymmeniä kattojemme suojana.

Puunsuojaöljy on kuultava ja runsasöljyinen (60 %) puunsuoja-aine ulkokäyttöön. Valmistettu keitetystä pellavaöljystä (vernissasta), kiinanpuuöljystä, aromaattivapaasta hiilivetyliuottimesta sekä homeenestoaineesta. Värisävyt Uula värikartan kuultavien sävyjen mukaan.

MUUT PERINNETUOTTEET

Sellakka - intialaisen hyönteisen tuottamaa hartsia, josta etyylialkoholiin (esim. Sinol) liuottamalla valmistetaan nopeasti kuivuvaa lakkaa. Käytetty perinteisesti sisällä huonekalujen kiiltolakkaukseen, oksalakkaukseen, sekä erilaisiin eristyslakkauksiin.
Pigmentit - pigmenttejä voidaan käyttää valmistettaessa itse maalia sekä Uula-maalien sävyttämiseen. Öljymaalit on kuitenkin helpompi sävyttää UULA-pellavaöljymaaleilla. Aidoilla pigmenteillä saavutetaan hyvä värinkesto.

Pigmenttien UV-valonkestävyys ja soveltuvuus eri sideaineille

Keitetty pellavaöljy (vernissa)
- valmistettu puristetusta pellavaöljystä keittämällä kuivikeaineiden kanssa. Pakkauskoot: 1 l, 3 l, 10 l.

Pellavaöljy - valmistettu pellavansiemenistä puristamalla. Pakkauskoot: 1 l, 3 l, 10 l.

Serotiini on käyttövalmis kuivikeliuos. Se nopeuttaa pellavaöljysideaineisten maalien ja seosten kuivumista.